Inspiratie voor websites van advocatenkantoren

Marketing pepper 2022-2531-min

Inspiratie voor websites van advocatenkantoren

Marketing pepper 2022-2531-min

In de juridische sector is het essentieel dat je je onderscheidt van alle andere kantoren die hetzelfde rechtsgebied uitvoeren. En jouw website is hiervoor jouw visitekaartje. Als iemand op zoek is naar een dienst die jij levert of jouw kantoor opzoekt nadat ze over je hebben gehoord of nadat naar jou is doorverwezen, gaan ze waarschijnlijk online naar je op zoek.

Daar aangekomen wil je natuurlijk dat potentiële direct jouw meerwaarde zien, een klik voelen met jouw kantoor en met jou willen samenwerken. Alhoewel een website meestal geen prioriteit heeft voor een advocatenkantoor, kun je met jouw juridische website wel jouw professionaliteit en meerwaarde communiceren en het verschil maken ten opzichte van alle anderen.

Tips voor een goede juridische website

Zorg voor:

  • Een klantgerichte website (die gaat over de klant en niet voor het grootste gedeelte over jouw kantoor)
  • Onderscheidende UPS’s waardoor klanten begrijpen waarom jij beter bent in het oplossen van hun probleem dan een ander.
  • Leerzame en digestible content: heldere en duidelijke teksten die gemakkelijk te lezen zijn
  • Een design dat bij jouw kantoor past en jouw authenticiteit en DNA laat zien

En nog een paar no brainers:

  • Optimaliseer voor mobiel
  • Intuïtieve navigatie
  • Laadsnelheid moet kloppen

Deze bedrijven hebben het goed gedaan op het gebied van structuur, design en content en gebruikservaring:

https://exilex.com/web/#welcome: Exilex heeft een intuïtieve navigatie en goede teksten. Met slechts enkele scrolls op hun website krijg je een inzicht in de diensten waarin het bedrijf gespecialiseerd is.

https://bankside.co.nz/: De minimalistische look communiceert een sterk professioneel merk voor Bankside Chambers. De website geeft gemakkelijke toegang tot  informatie die een potentiële cliënt nodig heeft, zoals case studies in verschillende praktijkgebieden. Hij blinkt uit in het scheppen van vertrouwen, van designkeuze tot contentstructuur.

https://pxr-legal.com/: Omdat PXR Legal betrokken is bij de technische industrie, is het geweldig dat de website van PXR Legal een moderne en vrolijke uitstraling heeft. Het kleurenpalet en de animaties zorgen voor een uitstekende gebruikerservaring.

https://willmakersofthemidlands.co.uk/: ik houd van de eenvoudige structuur en het professionele kleurenpalet van de website. De navigatie benadrukt zaken als klantreviews, blogs en informatieve video’s, die beslissende factoren kunnen zijn voor een potentiële klant.

https://www.michelezavoslaw.com/: dit is echt een website die aan alle eisen voldoet. Prachtig gebruik van beeldmateriaal, goed-leesbare content en goede prestaties op mobiel en desktop. Niet alleen een aantrekkelijke landingspagina, maar ook voldoende informatie over de juridische diensten van het kantoor, inclusief veelgestelde vragen. Deze website communiceert goed de bereidheid van het kantoor om vragen te beantwoorden over een moeilijk proces, evenals de sterke ervaring van het kantoor op dit gebied.

Wanneer potentiële cliënten op zoek zijn naar een advocaat of de diensten van een juridisch team, zijn ze op zoek naar iets dat vertrouwen en geloofwaardigheid uitstraalt.

De website moet daarom voldoen aan goede aansprekende content, laten zien wat jouw waarde is voor potentiële klanten, jou en of jouw team laten zien (mensen doen zaken met mensen), referenties laten zien en bovenal een goed gevoel geven.

Ik hoop dat dit een nuttige lijst met tips is geweest en een goede inspiratiebron voor het webdesign van jouw advocatenkantoor.

Marketing-pepper-afspraak-plannen

Zullen we samen een afspraak inplannen?

Wil je weten of ik de juiste marketeer ben?

Tijdens het kennismakingsgesprek brainstormen we 1-op-1 online of telefonisch over de marketingvraagstukken waarvoor jij een adequate oplossing zoekt. De sessie levert je nieuwe inzichten, vruchtbare ideeën en een praktisch toepasbaar stappenplan (inclusief instructies) om doelgericht resultaten te boeken. Waar wacht je nog op?