Waarom je als advocaat een marketing content kalender nodig hebt

Dorien op bank kijkend naar telefoon

Waarom je als advocaat een marketing content kalender nodig hebt

Dorien op bank kijkend naar telefoon

Marketingplannen voor advocatenkantoren – voor zover die er al zijn – worden vaak niet uitgevoerd. Prioriteiten verschuiven en tekort aan tijd.  Wanneer het moeilijk wordt, hebben marketinginitiatieven de neiging naar de bodem van de prioriteitenlijst te zakken – of ze worden helemaal vergeten. Na verloop van tijd heeft een gebrek aan marketingimplementatie als gevolgd dat je niet bereikt wat jij wilt. Dus, hoe zorg je dat implementatie wel gebeurt?

Je moet jouw marketingplan omzetten in een contentmarketingkalender. Wanneer je jouw tactieken en marketingactiviteiten tastbaarder en zichtbaarder maakt, is het veel gemakkelijker om je eraan te houden.

Wat is een contentmarketingkalender?

Een content marketing kalender is een levend document van alle marketing activiteiten die binnen een organisatie uitgevoerd (gaan) worden. Het doel ervan om het marketingplan van een bedrijf zich in de juiste richting te laten ontwikkelen. En vast te leggen wie waarvoor verantwoordelijk is.

5 voordelen van het hebben van een content marketing kalender

  1. Het groter geheel gerealiseerd

Zodra jouw contentmarketingkalender is samengesteld, krijg je een volledig beeld van jouw marketingactiviteiten in de komende maand of langer. Iedereen in jouw team kan zien hoe hun individuele marketinginspanningen samenwerken. Je zult in staat zijn om te zien wanneer een bepaalde blog post een komend event kan ondersteunen of wanneer je een betaalde reclame moet plannen rond een aanstaand evenement.

De agenda stelt jouw bedrijf ook in staat om in te spelen op de seizoensinvloeden en speciale feestdagen. Door feestdagen in jouw agenda op te nemen, kun je in één oogopslag zien wanneer je hierop kunt inspelen.

2. Eigenaarschap verduidelijkt

Een goed georganiseerde contentmarketingkalender maakt duidelijk wie verantwoordelijk is voor elk marketinginitiatief. Het is slim om 1 persoon aan te wijzen die de contentmarketingkalender zelf beheert, deze up-to-date houdt, de structuur onderhoudt en ervoor zorgt dat deadlines niet worden gemist.

3. Deadlines en verwachtingen vastgelegd

Het meest voor de hand liggende voordeel van het hebben van een actieve content marketing kalender is de mogelijkheid om komende marketing initiatieven te plannen en te volgen. Wanneer je taken en deadlines toewijst aan specifieke mensen, is er geen ruimte voor verrassingen. Het maakt het veel gemakkelijker om jouw marketingplan uit te voeren.

Je moet bijvoorbeeld blogberichten en artikelen een maand of langer van tevoren plannen, zodat de mensen in jouw bedrijf voldoende tijd hebben om hun content te produceren, zelfs met al hun andere prioriteiten. De deadlines zijn zichtbaar en de verwachtingen zijn duidelijk. Met een beetje oefening en aanmoediging, zal wat geschreven moet worden ook geschreven worden.

Een content marketing kalender maakt het ook gemakkelijk om te zien wanneer er te veel overlappende deadlines zijn. Is dezelfde persoon verantwoordelijk voor het schrijven van een nieuw premium stuk content, het presenteren van een webinar, en het filmen van een interview voor een partnerorganisatie in dezelfde week? Dat is waarschijnlijk te veel voor zelfs de meest ervaren professional. Jouw contentmarketingkalender zal deze planningsconflicten vroeg in het proces aan het licht brengen waardoor je de juiste aanpassingen kunt maken.

4. Berichtgeving georganiseerd

Een ander voordeel van een content marketing kalender is gerelateerd aan de zichtbaarheid van de berichtgeving van jouw bedrijf. Een content marketing kalender moet zeer specifiek zijn. Jouw kalender kan bijvoorbeeld het volgende bevatten:

  • Titels van blog posts
  • Titels van handleidingen of e-books
  • Titels van webinars en presentaties
  • Details van betaalde reclamecampagnes
  • Onderwerpregels van komende e-mailmarketingcampagnes

Door te documenteren welke boodschap wanneer op de markt komt en via welk marketingkanaal, maak je het voor een heel team gemakkelijk om op koers te blijven en productief te zijn.

Marketing-pepper-afspraak-plannen

Zullen we samen een afspraak inplannen?

Wil je weten of ik de juiste marketeer ben?

Tijdens het kennismakingsgesprek brainstormen we 1-op-1 online of telefonisch over de marketingvraagstukken waarvoor jij een adequate oplossing zoekt. De sessie levert je nieuwe inzichten, vruchtbare ideeën en een praktisch toepasbaar stappenplan (inclusief instructies) om doelgericht resultaten te boeken. Waar wacht je nog op?