Welke marketingtools moet je wanneer inzetten als advocaat

Marketing Pepper flipover

Welke marketingtools moet je wanneer inzetten als advocaat

Marketing Pepper flipover

In mijn samenwerking met advocaten merk ik dat ze meestal willen werken aan hun zichtbaarheid, bekender worden onder potentiele klanten. Zichtbaarheid levert bekendheid op. En bekendheid geniet de voorkeur. Met andere woorden: hoe bekender je bent, hoe eerder een potentiele klant contact met jou opneemt.

Maar wist je dat de klanten van advocaten een proces doorlopen voordat ze met jou willen samenwerken en dat iedere stap in het proces andere marketingtools vereist? Wanneer wilt werken aan jouw zichtbaarheid als advocaat, is het slim om in te spelen op het proces dat jouw juridische klant doorloopt voordat hij zaken met jou wil doen. En dus te kiezen voor de marketingtools die passen bij iedere stap in dat proces.

Hoe verloop dit proces van de juridische klant nu?

Fase 1: SEE – potentiele klanten heben nog geen probleem. Je wilt als advocaat al dat ze jou wel vast leren kennen. Geschikte marketingtools in deze fase zijn: social media, website, sponsoring, buitenreclame, radio, krant etc.

Fase 2: THINK – de potentiele klant heeft een probleem en zoekt (actief) naar een oplossing. Hij gaat rondvragen of iemand nog een geschikte advocaat kent of zoekt op internet. In deze fase moet je als advocaat prospects boeien en laten zien dat jij degene bent die het probleem van de klant kan oplossen. Geschikte marketingtools zijn in deze fase o.a. blogs, webinars, FAQ’s.

Fase 3: DO – de potentiele zoekt naar bevestiging om met jou samen te werken. Geef ze een reden. Dit doe je door: reviews op jouw website, google, vergelijkingssites. Maar ook door klantcases te laten zien (op de inhoud ingaan hoeft niet), telefonisch contact.

Fase 4: CARE – in deze fase zorg je dat bestaande klanten bij je terugkomen. Dit kun je doen door inzet van nieuwsbrieven (onder de aandacht blijven), klantmeetings, organiseren van events.

Een goede marketing aanpak om te werken aan de zichtbaarheid van jouw kantoor is om voor iedere fase die een (potentiele) klant doorloopt de juiste marketingtools in te zetten met de juiste boodschap. En structureel aanwezig te zijn.

Marketing-pepper-afspraak-plannen

Zullen we samen een afspraak inplannen?

Wil je weten of ik de juiste marketeer ben?

Tijdens het kennismakingsgesprek brainstormen we 1-op-1 online of telefonisch over de marketingvraagstukken waarvoor jij een adequate oplossing zoekt. De sessie levert je nieuwe inzichten, vruchtbare ideeën en een praktisch toepasbaar stappenplan (inclusief instructies) om doelgericht resultaten te boeken. Waar wacht je nog op?