Waar bevindt jouw doelgroep zich op social media?

Dorien Tendijck | header over Marketing Pepper

Waar bevindt jouw doelgroep zich op social media?

Dorien Tendijck | header over Marketing Pepper

Er zijn veel artikelen over geschreven hoe je als ondernemer Social media kunt inzetten voor je communicatie- en marketingactiviteiten. Er zijn mooie cases van organisaties en merken die succesvol zijn. Anderen blijven worstelen met de vraag welke platformen ze moeten inzetten om hun doelgroep te bereiken.

Tracx – levert bedrijven social media management software – heeft feiten en cijfers over zeven populaire socialmedia-platformen voor je verzameld en gevisualiseerd in de onderstaande infographic. De gegevens zijn met name gebaseerd op Amerikaanse gebruikers, maar dat maakt de visual niet minder interessant. Met deze richtlijnen kun je nadenken over je strategie en een effectieve keuze maken over welk platform je wil inzetten.

Dat social media populair zijn, dat is een feit. Wereldwijd zijn er 2,8 miljard actieve socialmedia-gebruikers, een stijging van 22 procent in een jaar tijd. Van de gebruikers is 28 procent actief op één platform, 24 procent maakt gebruik van twee platformen en 16 procent beschikt over een account op drie verschillende sociale netwerken. Richt jij je met je marketing op vrouwen, dan is Pinterest hét platform waar je aanwezig moet zijn. De groepen Millennials en Generatie X bereik je het beste op Facebook, en YouTube trekt meer mannelijke gebruikers aan. Wil je meer weten over het gebruik van social media door specifieke groepen? Bekijk de infographic.

Marketing-pepper-afspraak-plannen

Zullen we samen een afspraak inplannen?

Wil je weten of ik de juiste marketeer ben?

Tijdens het kennismakingsgesprek brainstormen we 1-op-1 online of telefonisch over de marketingvraagstukken waarvoor jij een adequate oplossing zoekt. De sessie levert je nieuwe inzichten, vruchtbare ideeën en een praktisch toepasbaar stappenplan (inclusief instructies) om doelgericht resultaten te boeken. Waar wacht je nog op?