3 cruciale manieren om je advocatenkantoor te laten opvallen in 2023

Marketing pepper 2022-2243-min

3 cruciale manieren om je advocatenkantoor te laten opvallen in 2023

Marketing pepper 2022-2243-min

Laten we eens kijken naar drie prioriteiten die jij als leider van een klein advocatenkantoor kunt aanpakken om de wensen van jouw juridische klanten beter te vervullen. Dit is vooral belangrijk omdat tevreden klanten niet alleen terugkeren, maar ook positieve recensies achterlaten en jouw advocatenkantoor aanbevelen aan anderen.

Een betere klantenservice bieden

Prioriteit nummer één is een betere klantenservice bieden. Het is essentieel om het hele traject van een cliënt onder de loep te nemen en je af te vragen waar het beter kan. Er zijn waarschijnlijk pijnpunten waar je geen weet van hebt, simpelweg omdat je er nog niet over hebt nagedacht. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het voor niet-juridische mensen duidelijk is waarom ze op een bepaalde manier worden gefactureerd en houd contact met de cliënt, ook nadat een zaak is afgerond. Kleine dingen kunnen een groot verschil maken als het gaat om klanttevredenheid.

Onderscheid je van de concurrentie

Prioriteit nummer twee is het onderscheiden van jouw advocatenkantoor van de concurrentie. Het kan lastig zijn om jezelf te differentiëren van andere kantoren, maar het is de moeite waard. Een gemakkelijke manier om dat te doen is door te bepalen wat jouw advocatenkantoor uniek maakt en dat consistent uit te drukken op je website, sociale media-accounts, drukwerk, enzovoort. Praat niet in clichés en algemene termen, maar beschrijf hoe het is om met jou te werken en wat je onderscheidt van andere advocatenkantoren.

Verhoog jouw meerwaarde

Tot slot is het verhogen van de waarde die je aan je klanten biedt cruciaal. Mensen hebben de keuze uit veel advocatenkantoren en het is aan jou om ervoor te zorgen dat zij voor jou kiezen. Responsiviteit is een belangrijke eerste stap, maar het is ook essentieel om je expertise te gebruiken om je cliënten zoveel mogelijk context te geven. Hoe meer je een partner bent in plaats van slechts een bron van juridische informatie, hoe beter je jouw cliënten van dienst zult zijn.

Het is belangrijk om deze prioriteiten serieus te nemen en actie te ondernemen om ze aan te pakken. Neem de tijd om te reflecteren en maak een plan om jouw advocatenkantoor te verbeteren. Op die manier kun jij jouw juridische klanten beter van dienst zijn en hen tevreden houden.

Marketing-pepper-afspraak-plannen

Zullen we samen een afspraak inplannen?

Wil je weten of ik de juiste marketeer ben?

Tijdens het kennismakingsgesprek brainstormen we 1-op-1 online of telefonisch over de marketingvraagstukken waarvoor jij een adequate oplossing zoekt. De sessie levert je nieuwe inzichten, vruchtbare ideeën en een praktisch toepasbaar stappenplan (inclusief instructies) om doelgericht resultaten te boeken. Waar wacht je nog op?