Content overload: 6 tips waardoor jouw content wél opvalt

Dorien kijkt naar laptop

Content overload: 6 tips waardoor jouw content wél opvalt

Dorien kijkt naar laptop

Consumenten zien door de vele content het bos niet meer, zeker door de opkomst van de vele sociale kanalen.
Hoe selecteren klanten de informatie die zij belangrijk vinden? Bovenal: hoe kun je als organisatie het onderscheid maken in de ‘overload’ aan informatie?

1. Waarom wil je met content marketing aan de slag?

Stel jezelf eerst de vraag waarom je überhaupt met content marketing aan de slag wilt en wat dit bijdraagt aan de doelstellingen van jouw merk. Met andere woorden: zorg dat je een helder doel voor ogen hebt. Wat wil je bereiken? Zet dat nu eerst eens op papier voordat je begint. En bedenk dan ook dat het voor de lange termijn is.

2. Moments first, geen mobile first

Dus zorg dat je met jouw content het juiste verhaal, in de juiste vorm op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste persoon krijgt. De klant bepaalt zelf het kanaal en het moment. Het moment telt, het middel is ondergeschikt, hou daar dus rekening mee.

3. Gebruik afbeeldingen

Goede beelden zeggen meer dan woorden.

4. Content marketing zorgt voor meer leads

Onder de aandacht blijven doe je met content. Hoe relevanter de content, hoe meer bezoekers op je website. Het is vooral bedoeld voor de lange termijn en om mensen aan het denken te zetten, maar moet vooral geloofwaardig zijn. Wees eerlijk en open. De inhoud moet iets betekenen voor de lezer.

5. Stel je kwetsbaar op

Contentmarketing hoeft niet altijd te betekenen dat je hele verhalen vertelt en het kan soms heel simpel zijn. Maar ga niet overdrijven en stel je open op als organisatie. Het hoeft niet altijd politiek correct te zijn, geef ook negatieve zaken aandacht. Ken je klant, neem contact op. Durf kritisch te zijn, niet iedereen zit (altijd) te wachten op jouw content. Slechts 20 procent van de gebruikers wordt ‘enthousiast’ van jouw content. Houd daar rekening mee in jouw aanpak. Zorg dat je weet wat deze enthousiastelingen willen lezen.

De sleutel tot het succes van succesvolle content is bij elk bedrijf in feite hetzelfde: goed luisteren naar je publiek.

Marketing-pepper-afspraak-plannen

Zullen we samen een afspraak inplannen?

Wil je weten of ik de juiste marketeer ben?

Tijdens het kennismakingsgesprek brainstormen we 1-op-1 online of telefonisch over de marketingvraagstukken waarvoor jij een adequate oplossing zoekt. De sessie levert je nieuwe inzichten, vruchtbare ideeën en een praktisch toepasbaar stappenplan (inclusief instructies) om doelgericht resultaten te boeken. Waar wacht je nog op?