Hoe connect je met jouw klant: Go ahead. Go emotional.

Content creeren Marketing Pepper

Hoe connect je met jouw klant: Go ahead. Go emotional.

Content creeren Marketing Pepper

Mensen maken meestal beslissingen gebaseerd op hun eerste emotie en gebruiken dan logica om dat besluit te rechtvaardigen. Advocaten zouden dat beter moeten begrijpen dan wie dan ook.

Vraag een strafrechtadvocaat, een scheidingsadvocaat of een faillissementsadvocaat hoe vaak ze een goed persoon een slecht besluit zagen nemen gebaseerd op emotie. Het gebeurt waarschijnlijk nogal vaak. Waarom zou een persoon die juridisch bijstand nodig heeft zich anders gedragen wanneer hij op zoek is naar een advocaat?

Feit is dat emotie heel fundamenteel is in het beslissingsproces. Een wetenschappelijke studie heeft aangetoond dat mensen met schade aan het emotionele gedeelte van het brein continue struggelen met het nemen van de meest eenvoudige keuzes. Dit wetende is het slim om meer emotie te gebruiken in jouw content. Hier zijn enkele tips om mee te beginnen:

Als je leads wilt krijgen via jouw website, moet je je realiseren dat de website niet over jou moet gaan. De website gaat over jouw klant.

Er zijn maar weinig dingen krachtiger dan connecten met een potentiele klant tot op het punt dat ze zichzelf zien in de content die jij creëert. Ja, je moet een merk creëren en jezelf onderscheiden van jouw concurrentie, maar je moet dat doen op een manier die gerelateerd is aan jouw klant.

Als je ze kunt laten zien dat je hun zaak belangrijk vindt, is de kans groot dat ze jou inhuren.

Neem je huidige content onder de loep. Als je meer woorden ziet zoals “ik”, “mijn”, “mij” en “onze” dan “jij” en “jouw,” moet je de pagina overnieuw schrijven. Anders gezegd: schrijf zinnen waar de klant het onderwerp is en niet jij.

Er zijn maar weinig situaties waarin het oude gezegde “show, do not tell” niet van toepassing is. Marketing copy is geen uitzondering. Wil je dat ik jouw merk geloof? Laat mij dan voelen hoe dat eruit ziet.

Vertel niet dat je 24/7 voor iemand klaarstaat maar laat zien dat je er was voor iemand toen dat echt nodig was.

Vertel niet dat je zaken wint maar laat me zien wat dat betekende voor jouw klant en hoe het zijn leven veranderde. Laat me de opluchting zien van jouw klant.

Wees niet bang om hele pagina’s te besteden aan het vertellen van verhalen. Ik beloof je dat het veel waardevoller gebruik is van de ruimte dan een zoveelste pagina over een gewonnen zaak of een wetsartikel.

De beroemde Harvard marketing professor Theodore Levitt zei eens: “Mensen willen geen kwart-inch boor kopen, ze willen ze een kwart-inch gat.” Toegepast op de advocatuur: mensen willen voor hun strafrechtelijke verdediging geen advocaat inhuren; ze willen uit de gevangenis blijven.

Om effectieve inhoud te schrijven, moet je goed nadenken over wat jouw klant daadwerkelijk wil. Het antwoord is zelden eenvoudig of voor de hand liggend.

De meest krachtige vraag voor het schrijven van content die raakt is: Waarom zou de lezer het interesseren? Het is het verschil tussen iets algemeens te zeggen als: “Ik heb 35 jaar juridische ervaring,” en “Legal ervaring kan het verschil zijn tussen winnen en verliezen uw zaak. Op de belangrijke momenten zul je blij zijn dat je mijn 35 jaar ervaring in het winnen van zaken aan jouw kant hebt staan.”

Marketing-pepper-afspraak-plannen

Zullen we samen een afspraak inplannen?

Wil je weten of ik de juiste marketeer ben?

Tijdens het kennismakingsgesprek brainstormen we 1-op-1 online of telefonisch over de marketingvraagstukken waarvoor jij een adequate oplossing zoekt. De sessie levert je nieuwe inzichten, vruchtbare ideeën en een praktisch toepasbaar stappenplan (inclusief instructies) om doelgericht resultaten te boeken. Waar wacht je nog op?