Video: klanten willen het, advocatenkantoren hebben het nodig

Dorien Tendijck rode colbert

Video: klanten willen het, advocatenkantoren hebben het nodig

Dorien Tendijck rode colbert

Video wordt nog niet heel erg veel gebruikt door advocaten. Laten we zeggen dat het in ieder geval nog geen standaard is.

Advocaten weten wel dat social media erg belangrijk is voor hun advocatenkantoor. Juridische consumenten zijn zoals alle andere consumenten; ze bevinden zich een groot deel van de dag op social media om met de wereld verbonden te blijven en hun vrienden. Ze gebruiken social media en het internet om meer te weten te komen over advocatenkantoren

En meer en meer gebruiken mensen video als middel om informatie te zoeken. Gemiddeld bekijkt een persoon meer dan een uur sociale media-video per dag, waarvan 92 procent via hun telefoon.

En het gebruik maken van video is een goede manier om je SEO prestatie een boost te geven met kans op hogere ranking op Google.

Kortom, zowel jouw potentiële klanten als Google willen video’s van jouw bedrijf. Ze willen je leren kennen via korte video’s die leuk en levendig zijn.

Wat zijn de voordelen van video voor jouw advocatenkantoor?

1. Potentiële klanten kunnen je beter leren kennen
2. Video wordt meer gezien dan teksten
3. Je vergroot de kans op een betere ranking op Google
4. Je laat zien dat je een moderne advocaat bent

  • Zorg voor ‘snackable content’, korte video’s die gemakkelijk te volgen zijn
  • Maak de video’s leuk & levendig
  • Houd het KORT
  • Wees jezelf

Jouw video’s werken alleen wanneer je jouw informatie in korte tijd overbrengt. Dat lijkt ingewikkeld maar met een vakkundige videograaf kun je jouw boodschap overbrengen op een manier zodat het werkt.

Video’s zorgen ervoor dat jouw advocatenkantoor in het hoofd van meer mensen komt. En vele van hen hebben een advocaat ooit nodig. En mensen willen samenwerken met mensen van wie ze eerder hebben gehoord. Dus zet een glimlach op, produceer een video en zorg dat de buitenwereld je leert kennen.

Marketing-pepper-afspraak-plannen

Zullen we samen een afspraak inplannen?

Wil je weten of ik de juiste marketeer ben?

Tijdens het kennismakingsgesprek brainstormen we 1-op-1 online of telefonisch over de marketingvraagstukken waarvoor jij een adequate oplossing zoekt. De sessie levert je nieuwe inzichten, vruchtbare ideeën en een praktisch toepasbaar stappenplan (inclusief instructies) om doelgericht resultaten te boeken. Waar wacht je nog op?